Angst

Onderstaande therapieën worden (apart of in combinatie) toegepast bij deze gezondheidsklacht. De volgorde van deze therapieën is alfabetisch gerangschikt en heeft geen relatie met de effectiviteit van deze therapieën. De aanwezigheid van een therapie in deze lijst hoeft niet te betekenen dat deze bij u effectief is. Deze informatie over therapieën is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor andere behandelingen, therapieën en/of medicijnen. Zie ook de disclaimer.

Nieuws

'43 procent van de Nederlandse jongeren heeft psychische klachten'

43 procent van de Nederlandse jongeren ervaart psychische klachten zoals slecht slapen, piekeren en angstklachten.

 
Bron: Nu.nl   03-05-2017  link naar artikel

 

Angststoornis kan veroudering versnellen

Angststoornissen kunnen het verouderingsproces versnellen, maar behandeling kan dit proces omkeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het VU medisch centrum.

 

 

Stress en angst vergroten kans hartaandoeningen

Aan een hartinfarct gaat nog wel eens extreme boosheid, stress of angst vooraf. Onderzoek aan Tilburg University toont nieuwe biologische mechanismen die het verband kunnen verklaren tussen psychologische risicofactoren en hartaandoeningen.
Hoogleraar Willem Kop stelt in zijn inaugurele rede op 10 juni dat acute stress, depressie en angst de kans op hart- en vaatziekten vergroten.
Emoties verhogen de belasting van het hart door verhoogde bloeddruk en hartslagfrequentie. Deze acute emoties beïnvloeden ook allerlei biologische processen, waaronder de bloedstolling en ontstekingsreacties. Dit is een belangrijke bevinding, omdat deze biologische processen het beloop van hartziekte kunnen versnellen.

 
Bron: Nu.nl   08-06-2011  link naar artikel

 

Meditatie verandert het brein binnen acht weken

Steeds meer studies tonen aan dat meditatie meer is dan een rustgevende vrijetijdsbesteding. Uit een recente studie blijkt dat meditatie ervoor zorgt dat mensen minder angst en stress ervaren, beter kunnen leren en een beter geheugen krijgen. Opvallend genoeg is 30 minuten meditatie per dag en dat acht weken lang al genoeg om zulke veranderingen in het brein te bewerkstelligen.