Innerlijk Kind Therapie

Bij innerlijk kind therapie speelt het idee van een "innerlijk kind" een grote rol.
Een innerlijk kind is een deel van jezelf dat naar voren komt als je terugdenkt aan periode uit je kindertijd. Je kan je dan weer net zo gaan voelen als toen. Op die manier kunnen er meerdere innerlijke kinderen zijn; ook gekwetste.

Innerlijk kind therapie gaat ervan uit dat de manier waarop wij in het dagelijke leven functioneren beinvloed is door reacties en overlevingstrategieën die wij als kind hebben aangeleerd. Deze strategieën, die nu nog steeds in de vorm van bepaalde patronen in ons aanwezig kunnen zijn, kunnen onze ontwikkeling blokkeren.

Door terug te gaan naar een bepaalde kindertijd kan je herbeleven wat je toen meemaakte en kan je het patroon herkennen waarmee je reageerde en wat nu nog steeds een rol speelt. Vanwege de herkenning wordt het mogelijk het patroon te doorbreken en ontstaat er ruimte om op een andere wijze te leren reageren.

Bij innerlijk kind therapie wordt gebruik gemaakt van andere therapieën zoals: visualisatie, regressie therapie, tekenen, etc.

Innerlijk kind therapie kan o.a. toegepast worden bij: schuldgevoelens, sub-assertiviteit, afhankelijkheid, minderwaardigheidsgevoelens, gevoelens van eenzaamheid en verlegenheid.

Innerlijk Kind Therapie wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.