Burnout

Onderstaande therapieën worden (apart of in combinatie) toegepast bij deze gezondheidsklacht. De volgorde van deze therapieën is alfabetisch gerangschikt en heeft geen relatie met de effectiviteit van deze therapieën. De aanwezigheid van een therapie in deze lijst hoeft niet te betekenen dat deze bij u effectief is. Deze informatie over therapieën is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor andere behandelingen, therapieën en/of medicijnen. Zie ook de disclaimer.

Nieuws

Burn-out laat littekens na

Een ernstige burn-out kan littekens achterlaten. Mensen hebben anderhalf jaar na hun burn-out nog steeds cognitieve problemen, zoals concentratieproblemen en een slecht geheugen. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Bart Oosterholt van de Radboud Universiteit.

 

 

Kwart houdt problemen na burn-out

De meeste burn-outpatiënten herstellen goed na behandeling en kunnen weer aan het werk. Maar een kwart blijft last houden van aandachts- en concentratieproblemen en werkt na twee jaar nog steeds niet, blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

 

Burn-out is aantoonbaar in de hersenen

Tot nu toe konden doktoren een patiënt met een burnout moeilijk vaststellen. Wist u dat een patiënt met een burn-out in veel landen niet wordt erkend? Deze tijd lijkt voorbij, want Nijmeegse onderzoekers vonden voor het eerst verschillen in de hersenactiviteit tussen gezonde mensen en mensen met een burn-out.