Natuurgeneeskunde

Al duizenden jaren worden natuurlijke middelen zoals bloemen en planten gebruikt om ziekte en pijn te bestrijden en de natuurgeneeskunde gaat er dan ook van uit dat de mens fysiek en mentaal baat kan hebben bij het gebruik van die middelen uit de natuur.
De natuurgeneeskunde ziet ziekte als een uit balans-zijn van lichaam en geest en de natuurgeneeskundig therapeut kijkt bij het stellen van de diagnose niet alleen naar de symptomen van de cliënt, maar hij probeert ook de oorzaak van de klachten te achterhalen. Zij gaat uit van de mens in relatie tot zijn omgeving, waarbij voeding, leefstijl en milieufactoren ook een rol kunnen spelen.

De natuurgeneeskunde richt zich van oudsher op het bevorderen van de gezondheid, het herstel van mentaal en lichamelijk evenwicht en op het voorkomen van ziekte of het voorkomen dat ziekte verergert. Natuurgeneeswijze is niet één bepaalde therapie maar een combinatie van verschillende methoden en toepassingen, zoals bij voorbeeld homeopathie, orthomoleculaire (voedings-)therapie, fytotherapie, reflexologie, acupunctuur of verschillende vormen van massage.

Natuurgeneeskunde wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.