Ademtherapie

Ademtherapie is een methode waarin onze manier van ademhalen centraal staat.
In de loop van ons leven ontwikkelen we een ademhalingspatroon waarmee we emoties controleren en soms ook onderdrukken. Door ademtherapie kun je je bewust worden van dit controlerende adempatroon en daarna proberen het te doorbreken waardoor er ruimte komt om te voelen.

Ademtherapie wordt o.a. toegepast bij mensen die anders willen leren omgaan met stress-situaties, waaronder burnout, hyperventilatie en overspannenheid, maar ook klachten als hoofdpijn, slaapstoornissen, vermoeidheid en spierspanningen kunnen met behulp van ademtherapie behandeld worden.
Ademtherapie kan ook ondersteunend werken als je je zelfvertrouwen en levenslust wil versterken of als je beter in contact wilt komen met wie je werkelijk bent.

Nieuws

Stress onder controle via ademhaling

Het is mogelijk om je eigen stressniveau onder controle te krijgen met behulp van een regelmatige ademhaling, met een positieve uitwerking op hart en hersenfuncties. Neuropsycholoog Jolant van den Haspel heeft in haar afstudeeronderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen aangetoond dat stressbeheersing bij moeders van kinderen met aandacht- en gedragsproblemen via ademhaling heel goed werkt.

 

Ademtherapie wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.