Concentratieproblemen

Onderstaande therapieën worden (apart of in combinatie) toegepast bij deze gezondheidsklacht. De volgorde van deze therapieën is alfabetisch gerangschikt en heeft geen relatie met de effectiviteit van deze therapieën. De aanwezigheid van een therapie in deze lijst hoeft niet te betekenen dat deze bij u effectief is. Deze informatie over therapieën is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor andere behandelingen, therapieën en/of medicijnen. Zie ook de disclaimer.

Nieuws

Bewegen vertraagt negatieve gevolgen veroudering

Voldoende beweging vertraagt de negatieve gevolgen van veroudering bij mensen met aandoeningen als artrose, cognitieve beperkingen en urine-incontinentie. Dat blijkt uit onderzoek van Erwin Tak, waarop hij 31 oktober bij VU medisch centrum promoveert.

 
Bron: Nu.nl   29-10-2013  link naar artikel

 

Kwart houdt problemen na burn-out

De meeste burn-outpatiënten herstellen goed na behandeling en kunnen weer aan het werk. Maar een kwart blijft last houden van aandachts- en concentratieproblemen en werkt na twee jaar nog steeds niet, blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

 

Groene thee maakt beter wakker dan koffie

Heb jij 's morgens eerst een kop koffie nodig om wakker te worden? Vergeet de koffie, groene thee werkt volgens onderzoekers veel beter. Uit de studie blijkt dat groene thee de hersenen een boost geeft en de hersenen scherper maakt. Ook verbetert het geheugen door het drinken van groene thee.

 

 

Bij concentratie moeten hersengebieden samenwerken

Om goed te functioneren moet je je kunnen concentreren op wat je aan het doen bent, maar ook je aandacht daarvan losmaken indien nodig. Uit onderzoek van Martine van Schouwenburg van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat twee hersengebieden moeten samenwerken om een optimale balans tussen deze twee functies te bewaren.

 

 

Wandelen en gym goed voor verouderend brein

Wandelen en gymnastiek zijn goed voor de hersenen van ouderen. Senioren die regelmatig bewegen, verbeteren onder meer het geheugen en de concentratie.

 
Bron: Telegraaf   13-09-2010  link naar artikel