Praktijk Hoenselaar, Dans- en bewegingstherapie en supervisie - Arnhem

Foto van Praktijk Hoenselaar, Dans- en bewegingstherapie en supervisie
Foto van Praktijk Hoenselaar, Dans- en bewegingstherapie en supervisie

Praktijk voor danstherapie en supervisie.
Danstherapie, supervisie, leertherapie, coaching, begeleide intervisie en begeleiding, relatietherapie. O.a. gericht op (vroegkinderlijk)trauma (PTSS), agressieproblemen, faalangst. 

Danstherapie: gebeurtenissen en belevingen die je meemaakt worden in het lichaam opgeslagen en bepalen mede hoe jij je voelt. Wanneer dit positieve gebeurtenissen zijn, zul je dit accepteren. Wanneer de gebeurtenissen echter negatief zijn en je hebt op dat moment te weinig mogelijkheden om hiermee om te gaan, dan zal dat zijn weerslag hebben op je stemming, je houding, je stem en je lichaam. Danstherapie en het werken met stem kan je helpen om deze ervaringen en gevoelens te verwerken en/of veranderen. De therapie is uitermate geschikt voor kinderen, jongeren, volwassenen, relaties en gezinnen. Middels dans- en bewegingsoefeningen wordt men zich bewust van patronen en valkuilen die men in het dagelijkse leven tegenkomt en hoe men reageert op de omgeving. Ook kan het werken met het lichaam en de beweging helpen om traumatische en vervelende ervaringen te verwerken. Door middel van de lichaamsgerichte oefeningen leer je anders met situaties om te gaan en kunnen zich nieuwe patronen ontwikkelen. Dit maakt het makkelijker om tot verandering in het dagelijkse leven te komen.

Supervisie: Wil je anders in je werk staan? Waar ben je goed in en waar heb je nog in te leren? Welke beschermingsmechanismen zet je in, hoe ga je er mee om, welke alternatieven zijn er? Je wilt meer inzicht in je handelen krijgen, beter leren omgaan met collega's of met cliënten. Je wilt je eigen stijl van werken of leidinggeven verbeteren! Kies dan voor supervisie.
Coaching: loop je vast in je studie, werk of leven. Coaching kan je helpen om dit weer op de rit te krijgen. Met behulp van verbale en non-verbale middelen wordt je helder waar je valkuilen zitten en wat nodig is om tot andere patronen te komen.

Foto van Praktijk Hoenselaar, Dans- en bewegingstherapie en supervisie

Therapeut(en)


Renate Hoenselaar
Foto van Renate Hoenselaar

Therapieën


 

Opleidingen


 • Creatieve therapie dans
  Master Danstherapie
  Supervisorenopleiding

 • Danstherapie

 • Sensorimotor Psychotherapy L1

 • Rots en Watertraining

 • Boksend Opvoeden

Beroepsverenigingen


 • Ned. Vereniging voor Danstherapie (NVDAT/FVB) en NFG.
  Landelijke Vereniging voor Supervsie en Coaching (LVSC)

 • Nederlandse Vereniging Gezondheidszorg (NFG)

Adresgegevens


adres : Oude Velperweg 36a
6824 HE
telefoonnummers : 06-13486648