Vergeetachtigheid

Onderstaande therapieën worden (apart of in combinatie) toegepast bij deze gezondheidsklacht. De volgorde van deze therapieën is alfabetisch gerangschikt en heeft geen relatie met de effectiviteit van deze therapieën. De aanwezigheid van een therapie in deze lijst hoeft niet te betekenen dat deze bij u effectief is. Deze informatie over therapieën is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor andere behandelingen, therapieën en/of medicijnen. Zie ook de disclaimer.

Nieuws

'Yoga en meditatie helpt bij geheugenproblemen'

Rust en flexibiliteit zijn mogelijk niet de meest waardevolle voordelen van yoga en meditatie. Het lijkt erop dat het helpt om de cognitieve en emotionele problemen die vaak vooraf gaan aan de ziekte van Alzheimer en dementie te verminderen.

 

 

'Vaker geheugenproblemen bij snurken en apneu'

Heftige snurkers en mensen met slaapapneu ontwikkelen vaker geheugen en denkproblemen op jongere leeftijd dan mensen die goed slapen. Dat blijkt uit een onderzoek aan het New York University Center for Cognitive Neurology.

 

 

Dagelijks kopje koffie lijkt kans op Alzheimer te verkleinen

Nieuw onderzoek wijst erop dat regelmatig een kopje koffie drinken ervoor kan zorgen dat Alzheimer niet of veel later optreedt.
Dat schrijven onderzoekers in het blad Journal of Alzheimer Disease. Ze baseren hun conclusie op een onderzoek onder 124 mensen die tussen de 65 en 88 jaar oud waren. De onderzoekers volgden de proefpersonen gedurende vier jaar.

 

 

Overeten leidt tot geheugenverlies

Ouderen die te veel eten (2100 tot 6000 kilocalorieën per dag) verdubbelen de kans op geheugenverlies. Dat stellen onderzoekers van de Mayo Clinic. Overeten bij 70-plussers vergroot ook de kans op Mild Cognitive Impairment (MCI). Dit is de fase tussen normaal geheugenverlies dat hoort bij het ouder worden en de ziekte van Alzheimer. MCI is dan ook een voorspeller voor deze ziekte, maar niet iedereen krijgt uiteindelijk met dementie te maken.

 
Bron: Nu.nl   13-02-2012  link naar artikel

 

Kurkuma ook goed voor je geheugen

Het Indische kruid kurkuma is niet alleen goed voor de lijn. Onderzoekers hebben ontdekt dat het ook goed is voor het geheugen . . .
Onderzoeker professor Doraiswamy van het Duke University Medical Centre heeft aangetoond dat kurkuma zich bindt aan de plaque in de hersenen die een cruciale rol speelt bij het geheugenverlies van patiënten met dementie.

 
Bron: Nu.nl   05-06-2009  link naar artikel