Hoge bloeddruk

Onderstaande therapieën worden (apart of in combinatie) toegepast bij deze gezondheidsklacht. De volgorde van deze therapieën is alfabetisch gerangschikt en heeft geen relatie met de effectiviteit van deze therapieën. De aanwezigheid van een therapie in deze lijst hoeft niet te betekenen dat deze bij u effectief is. Deze informatie over therapieën is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor andere behandelingen, therapieën en/of medicijnen. Zie ook de disclaimer.

Nieuws

'Aardappelen verhogen mogelijk bloeddruk'

Een hoge inname van gekookte of gebakken aardappelen, puree en patat wordt in verband gebracht met het ontwikkelen van een hoge bloeddruk. Vrouwen die vaker dan vier keer per week aardappelen eten hebben een grotere kans op een hoge bloeddruk dan vrouwen die ze minder dan eens per maand eten.

 

 

Mindfulness verlaagt bloeddruk

Uit onderzoek van psycholoog dr. Ivan Nyklicek en collega's van Tilburg University blijkt dat mindfulness niet alleen leidt tot minder stress bij de deelnemers, maar ook zorgt voor een lagere bloeddruk voor en tijdens het uitvoeren van stressvolle taken.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift Health Psychology.

 

 

Bloeddruk omlaag met ‘goed zout’

Door meer kaliumzout te nuttigen, kan de bloeddruk van de mens flink verlaagd worden. Die bloeddrukverlaging is zelfs vergelijkbaar met de verlaging die ontstaat wanneer men de helft minder ‘slechte’ natriumzouten (keukenzout) zou nuttigen. Dat blijkt uit onderzoek van Linda van Mierlo en haar collega’s van de Wageningen University.