Voetreflexologie

Voetreflexologie wordt een holistische therapie genoemd omdat het invloed heeft op lichaam en geest, in plaats van alleen op fysieke symptomen.

Voetreflexologie is een preventieve en helende therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten op de voeten. Ze is gebaseerd op het principe dat deze reflexpunten verbonden zijn met de interne organen en klieren die dezelfde ordening hebben als die in het lichaam, waarvan ze een 'plattegrond' vormen. Druk uitoefenen op een reflexpunt kan daarom invloed hebben op deze organen.

Wanneer je ziek of gespannen bent, worden reflexpunten gevoelig en pijnlijk wanneer je ze aanraakt omdat afvalstoffen zich daar hebben opgehoopt. Deze afvalstoffen veroorzaken blokkeringen in je lichaam, die verhinderen dat je energie vrij kan stromen. Door de verstopte delen te masseren kunnen blokkeringen worden opgeheven, waardoor je lichaam weer in balans en in harmonie kan komen.
De voetreflexbehandeling stimuleert de normale functie van het betrokken orgaan en bevordert daardoor de geneeskracht van het lichaam die van binnenuit komt.

Introductiefilmpje in voetreflexologie

Voetreflexologie wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.