Therapeutic Touch

Therapeutic Touch is een oorspronkelijk uit het Verre Oosten afkomstige behandelmethode die overeenkomsten heeft met Reiki en Qigong.
Het is een eeuwenoude methode van handoplegging die in het begin van de jaren '70 van de vorige eeuw door de Amerikaanse Dolores Krieger en de Nederlandse Dora Kunz werd ontwikkeld en die zij Therapeutic Touch (helende aanraking) noemden.

Therapeutic touch is gebaseerd op de gedachte dat de mens een energieveld heeft, dat in gezonde toestand in evenwicht is.
Het is een eenvoudige behandelmethode waarbij de handen van de therapeut op verschillende plaatsen op het lichaam van de cliënt worden gelegd, of erboven worden gehouden. Het doel is om niet-fysieke energieën in beweging te brengen of in een bepaalde richting te sturen, waardoor het zelfgenezend vermogen versterkt en geactiveerd wordt.

Therapeutic Touch wordt vooral toegepast bij het bestrijden van pijn, onrust, slapeloosheid, angstgevoelens, vermoeidheid en het versnellen van genezingsprocessen, maar het wordt ook gebruikt om het welbevinden en de kwaliteit van leven te verbeteren en bij het begeleiden van terminale patiënten.

Therapeutic Touch wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.