Sportmassage

Een sportmasseur is gespecialiseerd in het fit en in vorm houden van sporters.
Sportmassage voorafgaand aan een sportieve inspanning zorgt voor een optimale doorbloeding van het lichaam waardoor blessures voorkomen kunnen worden.
Sportmassage kan tevens bijdragen aan een effectievere training en betere sportprestaties en het bevordert het herstel na een sportprestatie.

Het belangrijkste effect van een massage na een sportieve inspanning is afname van de spierspanning waardoor de doorbloeding van het lichaam kan toenemen en vochtophoping in de weefsels wordt voorkomen.
Behalve het geven van massages is de sportmasseur opgeleid om de sporter op een verantwoorde wijze te adviseren; is hij in staat om lichaamsdelen te bandageren en te tapen en biedt hij eerste hulp bij sportongevallen.

Sportmassage wordt meestal toegepast voorafgaand aan een sportieve activiteit als deel van de warming-up; tussendoor, bijvoorbeeld bij een toernooi en na een training of wedstrijd als cooling-down.
Een sportmasseur werkt vaak bij een vereniging of een sportclub maar hij kan zich ook als zelfstandig sportmasseur vestigen.

Sportmassage wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.