Holistic Pulsing

Holistic pulsing is een zachte behandelwijze waarbij de behandelaar het lichaam van de cliënt op een rustige en ritmische manier in beweging brengt.
Het ritme van die bewegingen - die van heel klein naar groot kunnen variëren - wordt op de te behandelen persoon afgestemd waardoor het lichaam in een golvende en stromende beweging wordt gebracht. Deze ritmische bewegingen geven rust en ontspanning en laten de energie beter doorstromen waardoor de cliënt zich meer bewust kan gaan worden van zijn lichaam.

Over het algemeen wordt holistic pulsing als prettig ervaren en vaak kunnen spanningen dan ook worden losgelaten. Een holistic pulsing-behandeling is niet specifiek klacht- of probleemgericht, maar het dient meer voor ontspanning en bewustwording en een gevoel van harmonie van de hele mens. Het stimuleert de doorstroming van bloed en lichaamsvochten en bevordert de afvoer van afvalstoffen.
De helende werking van holistic pulsing kan na de behandeling nog blijven doorwerken en kan dan zelfs intenser gevoeld worden. Het kan ondersteunend werken bij vermoeidheid, stress en spanning, bij klachten zoals hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid en wanneer je veel in je 'denken' zit en minder in je 'voelen'.
Tijdens de behandeling lig je gekleed op een massagetafel en het duurt ongeveer een uur. Water drinken na een behandeling is belangrijk om de vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker te kunnen afvoeren.

Holistic pulsing is ontwikkeld door natuurarts en ostheopaat Tovi Browning uit Nieuw Zeeland. In de jaren '90 van de vorige eeuw is het in Europa geïntroduceerd.

Holistic Pulsing wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.