Handlezen

Handlezen of Handlijnkunde (Chiromantie) is een techniek die al duizenden jaren wordt beoefend.
In de late middeleeuwen was het de meest populaire methode van waarzeggen en volgens sommige mensen bevatte het Oude Testament een schriftelijke waarborg van de handleeskunde omdat daarin staat te lezen dat God 'de hand van ieder mens verzegelt': opdat alle mensen Zijn werk zullen kennen.
Moderne handleeskundigen beperken zich tot het geven van een karakterschets en aanwijzingen voor mogelijke gebeurtenissen in de toekomst.

Volgens de handlezer of handlijndeskundige laat de plattegrond van onze handen ons zien hoe onze wereld er nu uitziet, waar we zijn en welke wegen we kunnen bewandelen. Alle kenmerken van onze handen - grootte en vorm, vingertoppen en nagels, de lijnen op de handpalmen - laten een stukje van ons karakter en onze persoonlijkheid zien.

De rechterhand vertegenwoordigt onze buitenwereld en de linkerhand het onderbewuste. Om de 'hele persoon' te zien moeten dus beide handen bekeken worden.
Handlijnkunde geeft geen definitieve voorspellingen voor de toekomst, maar meer een beeld van het moment met daarin de mogelijkheden die iemand in zich heeft.