Fysiotherapie

Een fysiotherapeut behandelt cliënten met bewegingsproblemen ontstaan door bijv. peesontstekingen, zwelling van gewrichten, te gespannen spieren, evenwichtsproblemen of artrose, maar ook functiestoornissen aan hart en bloedvaten, longen en zenuwstelsel zoals bijv. hartinfarct, beroerte, conditievermindering, cara of ms kunnen door een fysiotherapeut worden behandeld. Klachten kunnen zijn ontstaan door beroepsuitoefening, ongelukken, spanning, bepaalde aandoeningen, bewegingsarmoede of veroudering.

De fysiotherapeut maakt bij zijn behandelingen o.a. gebruik van massage, oefentherapie en/of electrotherapie; hij adviseert en begeleidt cliënten in hun herstelproces en leert hen omgaan met mogelijke resterende bewegingsbeperkingen, maar de laatste jaren gaat er ook veel aandacht uit naar preventieve gezondheidszorg.

Fysiotherapeuten zijn werkzaam in zelfstandige praktijken, ziekenhuizen, gezondheidscentra, verzorgings- en verpleeghuizen en revalidatiecentra.
Cliënten worden individueel of in groepsverband behandeld.

Nieuws

'Bewegen helpt bij artrose'

Patiënten met artrose aan de heup of knie hebben baat bij een nieuwe vorm van fysiotherapie die hen stimuleert langer door te gaan met oefeningen.

 

 

Balansoefening verkleint kans op enkelblessure

Een eenvoudig programma met balansoefeningen kan het risico op een terugkerende enkelverstuiking met 50 procent verlagen. Dat blijkt uit onderzoek van Maarten Hupperets van VU medisch centrum.

 

 

Bewegen effectiever bij kniepijn dan rust

Mensen met ernstige kniepijn kunnen beter onder begeleiding oefeningen doen dan rust nemen. Dit concludeert een onderzoeksteam onder leiding van sportarts Robbart van Linschoten van het Erasmus Medisch Centrum.

 

Fysiotherapie wordt beoefend in onderstaande plaatsen.

Klik op een provincie- of plaatsnaam of de informatie-icoontjes erachter voor een praktijkoverzicht.