Tandsteen

Onderstaande therapieën worden (apart of in combinatie) toegepast bij deze gezondheidsklacht. De volgorde van deze therapieën is alfabetisch gerangschikt en heeft geen relatie met de effectiviteit van deze therapieën. De aanwezigheid van een therapie in deze lijst hoeft niet te betekenen dat deze bij u effectief is. Deze informatie over therapieën is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor andere behandelingen, therapieën en/of medicijnen. Zie ook de disclaimer.

Nieuws

'Kauwgom even effectief als flossen'

Tien minuten op kauwgom kauwen, kan 100 miljoen bacteriën uit de mond verwijderen. Het is net zo effectief als flossen, al maak je met flossen wel andere delen van je gebit schoon dan met kauwgom. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

 

Miljoenen bacteriën leven op een oude tandenborstel

Des te langer u een tandenborstel gebruikt, des te meer bacteriën zich op de borstel nestelen. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO. Na drie maanden bevat een gebruikte tandenborstel gemiddeld zeven miljoen bacteriën. Het is daarom slim om een tandenborstel regelmatig te vervangen.

 

 

Gepoetste tanden houden dokter op afstand

Mensen die minder dan twee keer per dag hun tanden poetsen, lopen een groter risico op hartziekten. Dat blijkt uit onderzoek. Het was al bekend dat een ontsteking aan het tandvlees voor hartproblemen kan zorgen, maar nu is ook duidelijk wat de rol van poetsen in dit hele verhaal is.

 

 

Groene thee maakt tanden sterker

Het drinken van één kopje groene thee per dag vergroot de kans dat u op latere leeftijd uw gebit kunt behouden. Dat blijkt uit Japans onderzoek. In de thee zitten anti-microbiële moleculen – catechines – die de tanden sterker maken.