Therapeuten in Noord-Brabant

In onderstaand overzicht kunt u therapeuten vinden in de provincie Noord-Brabant. Door op de link meer info te klikken kunt u meer informatie over de therapeut(en) en de praktijk zien, zoals de door de therapeut(en) toegepaste therapieën. Per therapeut kunt u ook een overzicht bekijken en kunt u ook op een link klikken om een bericht naar de therapeut te sturen.
In onderstaand overzicht kunt u therapeuten vinden in de provincie Noord-Brabant. Door op de praktijknaam te klikken kunt u meer informatie over de therapeut(en) en de praktijk zien, zoals de door de therapeut(en) toegepaste therapieën. Ook kunt u op een link klikken om een bericht naar de therapeut te sturen.

Therapeuten in Noord-Brabant

Therapeut: Jeroen Postma
Beukendreef 1
Noord-Brabant
 
 
 
 
 
Therapeut: Fred Wong-Lun-Hing
Paulusstraat 2
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Miranda Allart - van Harn
Mastbosstraat 105
Noord-Brabant
 
 
 
 
 
 
 
Therapeut: Paul Calis
Tramstraat 109
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Dorthe Jakobsen
Thomaslaan 43
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Edith Walraven
centauriestraat 43
Noord-Brabant
 
Centauriestraat 43
Noord-Brabant
 
 
 
Therapeut: Trudie Op den Buys
Cahorslaan 20
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeuten: Dyanne Verpaalen, Kim Rolle, Saskia Handstede en Tirtsa Swart
Lambertusstraat 13
Noord-Brabant
 
Rector Buijsselstraat 20 (bezoekadres)
Noord-Brabant
 
 
 
 
 
Therapeut: Ali de Jong - Bremer
Keersopperdreef 3
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: René Jansen
Zundertseweg 18
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Yvonne Mirer
Lunersingel 71
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Maarten Ruisch
Eerste Reitse Dreef 64
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Maarten Bos
Achter de Tolbrug 12 B
Noord-Brabant
 
 
 
Praktijkbeschrijving
Foto van Hara & Co; Maarten Bos
Foto van Hara & Co; Maarten Bos

Hara & Co, opgericht door Maarten Bos, is een coaching-, Malvatherapeuten- en trainingscollectief, dat zowel de westerse, Inca- als oosterse filosofieën hanteert. Deze werkwijze maakt dat wij anders kijken en handelen dan de meeste traditionele, westerse behandel- en coachingsbedrijven.

Malvatherapie omvat een veelheid van behandelmethoden en therapieën waarbij een klacht, ziekte of probleem vanuit een holistisch perspectief wordt bekeken en aangepakt. Niet alleen wordt de cliënt gecoacht maar daarnaast is er aandacht voor fysieke klachten o.a. via diepgaande massages op het lichaam of delen van het lichaam en/of behandelingen op de energiebanen en drukpunten, in de Chinese geneeskunde ook wel meridianen en acupunctuurpunten genoemd.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en klachtintensiteit. Afhankelijk van de aandoening kan de klacht meestal in 4 tot 10 behandelingen worden verlicht of worden weggenomen.

Het coachen gebeurt op verschillende manieren afhankelijk van de persoon en de problematiek. We hanteren hiervoor diverse methodes, afgestemd op de cliënt zoals “Co-active coaching” en “The Work” van Byron Katie. Hiermee gaan we een niveau dieper dan de gebruikelijke organisaties. Wij laten de cliënten zich bewust worden van het feit dat problematieken ook vanaf een andere hoek bekeken kunnen worden. Daardoor ziet en ervaart de cliënt de werkelijkheid op een andere manier.  Men wordt bewuster van de situatie, men verplaatst zich buiten het probleem. Dit bewustwordingsproces zorgt ervoor dat de rol van de cliënt verandert en het probleem aangepakt kan worden. Hierna kan de persoon zaken weer meer naar zijn hand zetten en/of daadkrachtiger aanpakken.

We zien vaak binnen 4 – 6 sessies al een verandering van gedrag en verbetering van de omstandigheden.

In de coachingspraktijk komen we overigens vaak fysieke of psychosomatische klachten tegen die veroorzaakt lijken te worden door het oorspronkelijke probleem. Denk hierbij aan depressie, burnoutklachten, migraine, nek-, en schouderklachten, maagklachten, eczeem etc. Deze klachten worden door ons aangepakt in Malvatherapiesessies. Daarnaast zien we ook dat personen in eerste instantie bij ons komen naar aanleiding van fysieke klachten die we vervolgens behandelen waarbij wij de personen ook gaan coachen om de oorzaak ervan te vinden en vervolgens op te lossen.

Foto van Hara & Co; Maarten Bos

 
 
Therapeut: Mary de Rijk-Ninteman
Koekoeksbloem 29
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Nellie Timmermans-van de Kamp
Smientdonk 2
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Carolyn Bel
Pegbroekenlaan 30
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Léon van Rijswijk
Potgieterstraat 16
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Marloes Schuiling
Pieter Bruegellaan 9
Noord-Brabant
 
 
 
 
Therapeut: Dini Griffioen
Peellandstraat 1
Noord-Brabant
 
Van Rijckevorselstraat 30
Noord-Brabant