Healthy Company - Zutphen

Foto van Healthy Company
Foto van Healthy Company

Healthy Company (healthyCC) bestaat uit een groep trainers, coaches en GZ-psychologen. Wij werken kleinschalig, persoonlijk en op vertrouwelijke basis. Alle medewerkers hebben naast hun professionele ervaring, ook een persoonlijke ervaring op het gebied van relaties en burn-out. Dit biedt een goede mix van professionele distantie en persoonlijke betrokkenheid.

HealthyCC biedt diverse soorten coaching en begeleiding. Zo begeleiden wij koppels en individuen bij hun vragen op het gebied van relaties. Wij kijken naar relaties vanuit systemische perspectief. Dit betekent dat wij er vanuit gaan dat de aanleiding van een conflict nimmer de oorzaak is. We staan dus ook niet te lang stil bij de aanleiding, bij de inhoud van het conflict. Want daar gaat het niet over. De oplossing ligt niet in eindeloos heen-en-weeren over de inhoud, over welles-nietes of waar of niet waar. Het gaat over de onderliggende dynamieken, die maken dat beide partijen zich vastzetten in hun eigen gelijk. Een eigen gelijk waarin het nagenoeg altijd de schuld is van de ander.

Het gaat over het leren kennen van je eigen instinctieve bewegingen in relatie tot dat wat de ander in je oproept. En dat je daar verantwoordelijkheid voor neemt, dat je stopt met het projecteren van je eigen pijn op de ander en dat je schuld neemt voor je eigen aandeel. Dan wordt helder welke taak jij te nemen hebt in de relatie. Want daar begint het. Bij jou.

Naast relatietherapie bieden wij ook begeleiding bij werkgerelateerde klachten:

 • verzuim door burn-out
 • depressieve klachten
 • angstklachten
 • en andere lichte psychische problematiek

HealthyCC biedt ook psychologische begeleiding bij het voorkomen van uitval en terugvalpreventie na herstel. Voor meer informatie kijk je op www.healthyCC.nl/burn-out-coaching/

Wij beschikken over een inspirerende werkplek aan de IJsselkade 15 in Zutphen. Wij zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en je kunt voor de deur parkeren. 

Opleidingen


Basisopleiding Systemisch MensenWerk

Deze basisopleiding wil professionals inzicht geven en vaardigheden leren in het opstellingenwerk volgens de principes van Bert Hellinger en zoals dit verder is ontwikkeld door andere professionals. In de opleiding ligt de focus op het ontdekken van het systemisch waarnemen, het vullen je van systemische toolkit en het ontwikkelen van je systemisch vakmanschap. Na het afronden van de opleiding kun je zelfstandig systemische opstellingen begeleiden.  

 

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor mensen die werken als therapeut, trainer en/of coach, in het bedrijfsleven, onderwijs of in de gezondheidszorg zoals psychologen, psychosociaal therapeuten, haptotherapeuten, creatief therapeuten, integratief therapeuten en verlies-en traumatherapeuten.

 

Doelstelling

Kort samengevat gaat de opleiding over het leren herkennen van en werken met systemische thema’s bij coachees en clienten. Hiervoor is het belangrijk dat je als deelnemer bereid bent om je eigen systemische thema’s en overdrachtsfenomenen te onderzoeken en verhelderen. Leren herkennen van je eigen instinctieve bewegingen is voorwaardenscheppend om systemisch en vakkundig te kunnen begeleiden. Kennis over de karakterstructuren (Maskers) gebruiken we om je dit te leren ontdekken.

Je oefent je in het je bewust worden van “het wetende veld” en om te begeleiden vanuit het “stille midden”. Dit houdt in dat je je de fenomenologische basishouding en manier van waarnemen van leven, dood, familie-systemen en grotere maatschappelijke systemen eigen maakt: het “erkennen wat is”.

Praktisch gezien ontwikkel je vaardigheid in het herkennen van en werken met verstrikkingen zoals: in de balans van geven en nemen, plek en volgorde. Het oefenen met verschillende werkvormen zoals opstellingen in een groep of individueel, opstellingen met sjablonen(grondankers), poppetjes of met behulp van visualisaties. We zullen kennismaken met verschillende thema’s in opstellingen zoals bijvoorbeeld: familie-problemen, relatie-problemen, lichamelijke of psychische kwalen, keuze-problemen.

 

Praktische informatie 

Er zijn 14 lesdagen en twee keer een halve dag supervisie die begeleid worden door Johan de Jong en/of Mincka van Houten. Naast actieve deelname op deze dagen wordt er van deelnemers verwacht dat ze literatuur bestuderen (“Vonken van verlangen” van Wibe Veenbaas en “Opstellingenwerk” van Evelien Hogeweg) en tussen de lesblokken door in oefengroepen aan de slag gaan. Daarnaast werk je aan een procesverslag en een persoonlijk statuut (Hoe zet jij jezelf in de wereld, je moreel kompas). Beide documenten maken onderdeel uit van de certificering.  

 

Kosten
De kosten voor 14 lesdagen en twee dagdelen supervisie bedragen 2.750 euro. BTW vrijgesteld.

Accreditatie voor de VVH (vereniging voor haptotherapeuten) en SKB is toegekend. Er is een maximum van 16 deelnemers.

Sleutelwoorden : coaching, emoties, gezin, werk
Prijs : 2750.00
opleidinglocatie : IJsselkade 15 Zutphen Gelderland
opleidingperiode : 14-09-2018 t/m 09-03-2019
opleidingtijd : 09:30 - 16:30
opleidingdagen : vrijdag en zaterdag

De locatie is in de binnenstad van Zutphen.

 

Data basisopleiding Systemisch MensenWerk 2:  

14 en 15 september 2018       blok 1  

11 en 12 oktober 2018           blok 2    

2 en 3 november 2018           supervisie (1 dagdeel)  

16 en 17 november 2018        blok 3  

14 en 15 december 2018        blok 4  

11 en 12 januari 2019             blok 5  

25 en 16 januari 2019             supervisie (1 dagdeel)  

8 en 9 februari 2019               blok 6  

8 en 9 maart 2019                  blok 7 en certificering

 

Therapeut(en)


Roos Braakhuis
Foto van Roos Braakhuis
Johan de Jong
Foto van Johan de Jong

Therapieën


Opleidingen


Roos Braakhuis
 • GZ-psycholoog, RINO Zuid

 • Psychologie, doctoraal KU Nijmegen

 • Basisopleiding EMDR, Cure & Care

Johan de Jong
 • Opleiding relatietherapeut, De relatie als spiegel, Phoenix Opleidingen

 • Opleiding coaching vanuit karakterstructuren, De Maskermaker, Phoenix Opleidingen

 • Opleiding Professionele begeleiding van organisaties, Phoenix Opleidingen

 • Opleiding familieopstellingen, Systemisch werken, Phoenix Opleidingen

 • Opleiding NLP Masterpractioner/mastercoach, UQC

 • Trainersopleiding, Phoenix Opleidingen

Beroepsverenigingen


Roos Braakhuis
 • NIP

 • NVGzP

Johan de Jong
 • Deelnemer Ethische Code Phoenix Opleidingen

 • NOBCO

Adresgegevens


adres : IJsselkade 15
7201HC
telefoonnummers : 085-0479313

06-52519114