Hulpverleningspraktijk Voluitleven - Groningen

Foto van Hulpverleningspraktijk Voluitleven
Foto van Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Lichaamsgerichte psychotherapie:
Investeren in jezelf met Body Mind Integrated Psychotherapy helpt jou op weg naar een zinvol en prettig(er) leven.
Last van ingehouden emoties en gevoelens? Kamp je met (spier)spanningen en blokkades in je lijf? Of worstel je met (psycho)somatische klachten en negatieve denkpatronen? Probeer dan lichaamsgerichte psychotherapie!

Je lichaam heeft een eigen intelligentie. Je lichaam mag haar/zijn verhaal vertellen. Je kunt onverwerkte emoties en gevoelens alsnog in een veilige omgeving verwerken. Dit verhoogt het in balans zijn en het voldoende energie hebben om een goede invulling aan jouw leven te geven. Er is ook aandacht voor zingeving en voor het uitbouwen van vriendschappen en relatie(s).

Deze lichaamsgerichte psychotherapie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed via het aanvullende pakket. Vraag de nieuwe zorgverzekeraarslijst 2016 op bij Caroliene de Gruijter.

Emotional Freedom Techniques (EFT):
Vrij van angst en stress verlicht je bestaan.
Heb je veel last van angst, paniekaanvallen, (psycho)somatische klachten, fobie, verslaving of dwanggedachten in je dagelijkse leven? Pas dan EFT toe onder begeleiding van een ervaren therapeut. EFT helpt om klachten te doen afnemen. Of helemaal te laten verdwijnen. Het is een gedegen aanpak.

Doe je mee aan een EFT-traject, dan zal je merken dat je stukje bij beetje anders tegen het leven aan gaat kijken. De ballast, het rugzakje, wordt minder zwaar. Verlichting doet je meer in het hier-en-nu komen. Eindelijk weer meer aandacht voor kinderen, partner, werk, missie en vriendschappen!

Relatietherapie:
Verbinding en verdieping door vanuit een 'wij te leven'.
Relatietherapie kan inzichtelijk maken waardoor jullie er samen niet meer goed uitkomen. Wanneer er genoeg wederkerige liefde is, dan is de mogelijkheid aanwezig om je als geliefden weer open te stellen voor elkaar. In de relatietherapie wordt gekeken naar wat jullie nodig hebben om meer vanuit een 'wij'  te leven in plaats vanuit een 'ik'. Dat laatste veroorzaakt meestal veel wrijving.

Samen verlangend zijn naar plezier, romantiek, tederheid, knuffelen en vrijen in de relatie is een goed teken. Dit geeft aan dat er in principe voldoende mogelijkheden aanwezig zijn om elkaar terug te kunnen vinden. Het vertrouwen in elkaar kan hersteld worden. Zo leer je opbouwend met elkaar omgaan en hierdoor neemt de veiligheid binnen de relatie toe. En de zin om met elkaar te vrijen.

Tantra, de weg van het hart,  voor (echt)paren
Een waardevolle aanvulling op relatietherapie.
Voor meer intimiteit, sensualiteit en seksualiteit in de relatie. Om te leren aanraken en aangeraakt te worden in contact met jezelf en met je partner. Wanneer je je meer vrouw / man wilt voelen en verlangt naar verdieping van de sensualiteit en de seksualiteit in de relatie.

Als je jezelf mag zijn en mag uiten wat je op dat momen voelt, dan voel je je welkom. Het verlevendigt de relatie, waardoor er ook meer uitwisseling komt met je partner. Dan ben je puur, oprecht, roerend, hartverwarmend en most of all helemaal jezelf! Je wordt weer spannend voor elkaar en dat is nodig om elkaars geliefde te kunnen zijn.

Indische naoorlogse problematiek (INOG)
Achter de pijn zit jouw levenskracht!
Is het nog steeds een beetje oorlog in vredestijd voor jou? Heb je last van onbestemde angsten en/ of moeite met autoriteiten? Lukt het maar niet om je draai te vinden op werkgebied? Wanneer de oorlog uit voormalig Ned. Indië een rol heeft gespeeld in jouw gezin van herkomst, dan heb je vrijwel zeker last van overgenomen oorlogsleed van je ouder(s).

Belangrijk is om je vrij te maken van overgenomen onverwerkte emoties van één van je ouder(s) met een oorlogsverleden. Dit versterkt je eigen identiteit en geeft richting aan je leven. Je leert ook om overgenomen oorlogsleed te laten gaan, zodat er meer ruimte komt om te leven in plaats van te overleven. Op die manier kun je leren vertrouwen op jouw eigen gevoelens, emoties en gedachten.

Foto van Hulpverleningspraktijk Voluitleven

Therapeut(en)


Caroliene Rangeeni de Gruijter
Foto van Caroliene Rangeeni de Gruijter

Therapieën


 

Opleidingen


  • 4-jarige opleiding HBO Algemeen Maatschappelijk werk te Groningen

  • 3-jarige tantratraining 'Leven in Liefde' aan het Sharadia Tantra Instituut te Mook

  • 4-jarige beroepsopleiding HBO Bodymind Opleidingen te Gouda

  • 2-jarige relatietraining 'Growing in love' aan het Aumm Instituut te Nijeholtpade

  • PSBK bij het CAM Instituut te Utrecht

Beroepsverenigingen


  • RBCZ Kloosterstraat 82 4701 KS Roosendaal www.rbcz.nu

  • SBLP Astersingel 74 2651 PK Berkel en Rodenrijs www.sblp.nl

Adresgegevens


adres : Heratemaheerd 24
9737 MT
telefoonnummers : 06-17322859