Therapeuten staan voor 39 euro per jaar op De Therapeutengids en mogelijk op meer websites. Klik hier voor meer info.

Welkom bij De Therapeutengids

De Therapeutengids is een overzichtelijke website waar u op eenvoudige wijze informatie over therapeuten en therapieën kunt vinden.
Via het menu aan de linkerkant kunt u een therapeut zoeken en via onderstaande linkjes kunt u informatie over een bepaalde therapie vinden. Op de therapiepagina's wordt gelinkt naar overzichten van praktijken in een bepaalde provincie of plaats zodat u ook via die weg een praktijk kunt vinden.
Meer informatie over de therapeutengids vindt u op de hoe werkt het pagina.

Therapeuten staan voor slechts 39 euro per jaar (incl. btw) op De Therapeutengids! Afhankelijk van de door u beoefende therapieën kan uw praktijk voor dit bedrag zelfs op meerdere websites komen te staan (zie de praktijk-aanmeld-pagina voor meer informatie).
Nieuw: therapeuten kunnen nu ook de cursussen, workshops, trainingen, opleidingen, lessen, retraites en lezingen die zij aanbieden vermelden op De Therapeutengids.

Bent u een therapeut of behandelaar en staat u nog niet in De Therapeutengids, dan kunt u de praktijk-aanmeld-pagina bekijken om te zien welke voordelen De Therapeutengids voor u heeft en hoe u uw praktijk kunt aanmelden.

Agenda met workshops

Organisatie: Definest
Workshopdatum : 21-10-2016
Workshoptijd : 10:00 - 17:30
Kimwierde 176 Almere Haven Flevoland

 
Organisatie: Hart en handen
Workshopdatum : 24-10-2016
Workshoptijd : 13:30 - 17:00
Noorderhaven 57 NZ Groningen Groningen

 
Organisatie: InsideOut, praktijk voor ademtherapie, coaching, opleiding en Breathfulness
Workshopperiode : 27-10-2016 t/m 29-10-2016
Krommeweg 10 c Steenbergen Noord-Brabant

Nieuws

Mindfulness ook effectief bij actuele depressie

Een mindfulnesstherapie kan patiënten met een actuele depressie helpen in het verminderen van hun klachten. Dit blijkt uit het promotie-onderzoek van Joël van Aalderen van het Radboudumc. Hij onderzocht voor het eerst de effecten van mindfulness bij een actuele depressie.

 

 

'Gezonde kinderen hebben dezelfde kern aan darmbacteriën'

Kinderen die opgroeien in Nederland delen een stabiele kern aan darmbacteriën, onafhankelijk van hun leeftijd en of ze opgroeien in de stad of op het platteland.

 
Bron: Nu.nl   14-12-2015  link naar artikel

 

Maagzuurremmers veranderen de darmflora drastisch

De meest gebruikte maagzuurremmers (protonpompremmers) kunnen de samenstelling van de darmflora drastisch veranderen. Dat schrijven onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Maastricht Universitair Medisch Centrum in een publicatie in het vakblad Gut.