Slapeloosheid

Onderstaande therapieën worden (apart of in combinatie) toegepast bij deze gezondheidsklacht. De volgorde van deze therapieën is alfabetisch gerangschikt en heeft geen relatie met de effectiviteit van deze therapieën. De aanwezigheid van een therapie in deze lijst hoeft niet te betekenen dat deze bij u effectief is. Deze informatie over therapieën is bedoeld als algemene informatie en is niet bedoeld als vervanging voor andere behandelingen, therapieën en/of medicijnen. Zie ook de disclaimer.

Nieuws

Blootstelling aan zonlicht verbetert de slaap

Het licht waar mensen gedurende de dag aan worden blootgesteld, beïnvloedt niet alleen wanneer ze gaan slapen, maar ook de kwaliteit van hun slaap. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

 

'43 procent van de Nederlandse jongeren heeft psychische klachten'

43 procent van de Nederlandse jongeren ervaart psychische klachten zoals slecht slapen, piekeren en angstklachten.

 
Bron: Nu.nl   03-05-2017  link naar artikel

 

Caffeïne helpt niet meer na drie dagen slaaptekort

Koffie helpt niet meer als je drie nachten achter elkaar maar vijf uur geslapen hebt. Dat blijkt uit een onderzoek van het Walter Reed Army Institute of Research.

 

 

Mindfulness kan helpen bij slaapproblemen

Een cursus mindfulness helpt beter tegen slaapproblemen bij senioren dan informatie over een goede slaaphygiëne. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Southern California.

 

 

'Kersensap als slaapmutsje'

Vergeet de warme melk, de kamillethee of het slaapmutsje. Kersensap blijkt pas echt een positieve invloed op je nachtrust te hebben. Het verbetert de kwaliteit en de duur van je slaap.
Volgens onderzoekers van de Northurmbria University verhoogt sap van de Montmorency-kers, een zurige kers, de hoeveelheid melatonine in het lichaam. Melatonine is het hormoon dat slaap reguleert. Daarom zouden mensen met slaapproblemen, wisselende diensten of een jetlag baat kunnen hebben bij het kersensap.